Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye de mevsimin en güzel tariflerinden
biri, ben eskiden soğanı ve domatesi kavurarak hazırlardım ama şu sıralar tüm
malzemeyi çiğden koyup kısık ateşte pişirerek hazırlıyorum. Farkettim ki böyle
çok ama çok daha lezzetli oluyor. Yemeğiniz pişerken de başka yemekler
hazırlamak için bolca vaktiniz oluyor. Ayrıca zeytinyağlınızı 1 gün önceden
hazırlayıp tencerede soğuttuktan sonra 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz
tadına doyamazsınız. Benim en sevdiğim menü olan makarna, zeytinyağlı taze
fasulye ve karpud üçlemesini deneyerek basit ama lezzetli bir akşam yemeği
hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
·
500 gr taze fasulye
·
1 adet orta boy soğan
·
2 adet orta boy domates
·
Yarım çay bardağı zeytinyağı
·
3 diş Sarımsak
·
Yarım su bardağı su
·
1 tatlı kaşığı şeker
·
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Fasulyeleri yıkayın ve
süzülmeye bırakın. Bıçak yardımıyla tepelerini ve varsa kılçıklarını alıp
boylamasına 2 parçaya bölün.
2. Soğanı ince ince
yemeklik dorayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
3. Orta boy bir tencereye
soğanı alın, üzerine ayıkladıüınız taze fasulyenin yarısını koyun.
4. Fasulyelerin üzerine
domates ve sarımsağı koyup kalan fasulyeleri de tencereye alın.
5. Zeytinyağı, su, tuz ve
şekeri de tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
6. 20 dakika sonra
fasulyeleri karıştırıp 10 dakika daha (fasulyeler yumuşayana kadar) pişirin ve
ocağın altını kapatın.
7.
Kapağı kapalı olarak oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder