'Buz Kalıpları'nı değerlendirelim…

Taze Otları Değerlendirme
- Kıyılmış taze otları buz
kalıplarına koyun. Üzerine zeytinyağı ekleyip buzlukta dondurun. Aromalı
zeytinyağlarınızı dilediğiniz yemekte kullanmak için tavaya atmanız
yeterli.
Kahve Değerlendirme
- Kahveyi yapıp
soğutun sonrasında buz kalıplarına koyup dondurun. Sonrasında dilerseniz
sütünüzün dilerseniz kahvenizin içerisine atın.
Limon Suyu Değerlendirme
- Limon suyunu sıkıp buz kalıplarına koyun ve dondurun. Sonrasında limonata ya da salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Tavuk Suyu Değerlendirme
- Tavuk suyunu yapıp minik küplere doldurun sonrasında yemek ve çorbaların içine küp küp ekleyin
Kurabiye Hamuru Saklama
- Fazladan
yapılmış kurabiye hamurlarını buz küplerinin içine koyup 3-5 aya kadar
buzlukta saklayın. Dilediğiniz zaman çıkarıp fırına atmanız yeterli
olacaktır.
Aloe Vera Jel Saklama
- Yanıklar ve yaralar için aloe vera jelini buz kalıplarına koyup minik küpler halinde dondurun. İhtiyaç halinde kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder