Malzemeler (8 Kişilik)
3 adet
yumurta
1 su
bardağı un
1 su
bardağı toz şeker
1 paket
beyaz çikolata (80 gr)
3 yemek
kaşığı tereyağı
½ çay
bardağı sıvıyağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
½ çay
kaşığı tuz
2 su
bardağı süt
1 paket
toz çikolata sosu
Hazırlanışı
1. Yumurtaları
çırpın.
2. Sırasıyla toz şekeri, erittiğiniz
tereyağını, sıvıyağı, unu, tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın.
3. Son olarak rendelediğiniz beyaz çikolatayı
da katın ve karıştırın.
4. Yağlanmış bir fırın kabına karışımı döküp
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
5. Sütle toz çikolata sosunu bir tencerede
koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın.
6. Çikolata sosunu ılınmış kekin üzerine
dökün.
7. Sos soğuduktan sonra kekinizi çilek
dilimleri ve beyaz çikolata rendesiyle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder