4 Şubat 2015 Çarşamba

MEZELER

EZME
Acılı EzmeMalzemeler:
•    3 soğan
•    3-4 yeşilbiber
•    2 kırmızıbiber
•    İki tutam maydanoz
•    1 tutam taze nane (yoksa kuru nane
de olur)
•    3 domates
•    2 diş sarımsak
•    1 yemek kaşığı salça
•    1 limon suyu
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    tuz, karabiber, pul biberi, sumak, kimyon, nar ekşisi

Yapılışı: Soğanın, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze nane küçük küçük doğranır rondo dan iki dönüm çekilir çok aşırı parçalayınca  güzel olmuyor . Karıştırma kabına alınır. Üzerine 2 diş sarımsak rendelenir. 3 domates küçük küçük doğranıp eklenir. Domatesleri rondodan geçirebilirsiniz ama sulanabilir. Servis ederken hafifçe suyunu süzmek gerekir. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi (damak tadına göre) eklenip elle mıncıklanır. Servis edilir.

Nohut Püresi Eşliğinde Somon Fileto
NOHUT PÜRESİ EŞLİĞİNDE SOMON FİLETO
Malzemeler:
•    600 gr somon fileto
•    Zeytinyağı, tuz, karabiber
•    Defne yaprağı

Nohut püresi için:
•    2 su bardağı nohut
•    2 kahve fincanı margarin
•    1 çorba kaşığı un
•    4 su bardağı süt
•    1 et suyu tableti
•    Karabiber, tuz
Yapılışı:
1.    Tencerenin veya geniş bir tavanın içine zeytinyağı defneyaprağı karabiber ve tuzu ilave edin ardından somon filetoyu yerleştirin ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin.
2.    Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.
3.    Suyunu süzüp çatalla iyice ezin.
4.    Tencerede margarini eritip unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin. Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin karıştırarak püre haline getirin.
5.    Nohut püresi ve marine edilmiş taze fasulye ile servis yapabilirsiniz.

RUS SALATASI
Rus SalatasıMalzemeler
•    4 adet patates
•    3 adet havuç
•    1 su bardağı doğranmış turşu
•    ½ su bardağı küçük boy bezelye konservesi
•    5 çorba kaşığı mayonez
•    6 çorba kaşığı yoğurt
•    Tuz
•    ½ limon suyu
•    Süslemek için zeytin, maydanoz yaprağı, limon
Yapılışı
1.    Patates ve havuçları yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Fakat çok fazla haşlamayın. Çünkü, çok yumuşak olursa doğrarken ve karıştırırken ezilirler.
2.    Haşladıktan sonra küp küp patatesleri ve havuçları doğrayın.
3.    Daha sonra üzerine doğranmış kornişon turşuyu ekleyin.
4.    Bezelyeleri de ekleyip, mayonez ve yoğurdu (yoğurt katı yerinden olacak)
5.    Bir kasede çatalla karıştırıp sebzelere ilave edip ezmeden iyice karıştırın.
6.    Son olarak da   tuzu ve yarım limonun suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
7.    Üzerini zeytin ve maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.


HAYDARİ
Malzemeler
Haydari•    ½  kg süzme yoğurt
•    1 tutam nane yaprağı
•    2 diş sarımsak
•    ½  çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
1.    Yoğurdu bir karıştırma kabına alın ve çırpma teliyle karıştırırın.
2.    Yoğurdun üzerine 2 diş sarımsak ekleyin. Taze naneyi ise çok ince olarak kesin.
3.    Taze naneyi yoğurdun içine ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.
Not:
•    Haydariyi servis edeceğiniz zaman üzerine zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.



Soğan Halkası
SOĞAN HALKASI
Malzemeler
•    1 su bardağı un (140 gr)
•    1 yumurtanın akı
•    3 soğan
•    ¾ su bardağı maden sodası
•    2 yemek kaşığı maden sodası
•    2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
•    Tuz
•    Karabiber
Kızartmak İçin
•    Ayçiçeği yağı
Bulamak İçin
•    Pane harcı
Yapılışı
1.    Soğanların kabuklarını soyun ve yuvarlak halka şeklinde doğrayın.
2.    Un, soda, tuz , karabiber ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını geniş bir kasede karıştırın.
3.    Ayrı bir kasede yumurta akı ve 1 tutam tuzu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
4.    Unla hazırladığınız karışıma azar azar ekleyerek çırpmadan karıştırın.
5.    Soğan halkalarını ilk önce unlu karışama batırın daha sonra pane harcına bulayın ve kızgın yağda kızartın.
6.    Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder