24 Aralık 2014 Çarşamba

Hazır Yufkayla Kolay Mantı Tarifi

mart (Small)Malzemeler:

  • 3  adet  yufka (23 cm.  tepsiye  3  adet  yufka  tam geldi.)
  • 150 gr. kıyma
  • 1  adet  orta boy kuru soğan
  • 1  tutam  taze  çekilmiş karabiber
  • 1 tutam  maydanoz
  • 1  tutam  tuz 
Sosu  İçin: 
  • 1 tatlı  kaşığı  tepeleme  salça (Ben  biber salçası  kullandım)
  • 3 çorba  kaşığı sıvı yağ
  • 1,5  su bardağı  sıcak su
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzeri  için:
  • 1  kase  çırpılmış  süzme  yoğurt
  • 3  diş sarımsak
  • 2 çorba  kaşığı  tereyağ
  • Yarım tatlı  kaşığı toz  kırmızı  biber
  • 1 tutam  kuru  nane

Hazırlanışı:

  1. Kıymayı  karıştırma  kabına  alın ve yemeklik  doğranmış soğan,maydanoz,tuz  ve  karabiberi  ekleyip  karıştırın.
  2. 1  adet  yufkayı  düz  zemine  serin  ve  kenarlarından içe  doğru  biraz katlayıp,ucunu  hazırladığınız  iç harçtan  yerleştirip  sıkıca  rulo  yapın.
  3. Sardığınız  ruloyu  ortadan ikiye  kesin  ve yan yana  kesme  tahtasına  koyup,2  cm. genişliğinde kesin.4-  Kestiğiniz  yufkaları  yağlanmış  fırın tepsisine  yerleştirin.
    5-  Ben  bu  işlem  için Kek  kalıbı  kullandım. Tüm  Emsan  ürünleri  gibi  çok kaliteli,kullanımı  kolay  ve çok şık.Üstelik  fiyatı  da  oldukça  ekonomik. Bu  harika  ürün kek  kalıbı  olarak kullanmanın yanı sıra,her türlü  yemeği  pişirmek  için de oldukça uygun.
    6- Tüm ruloları  tepsiye yerleştirdikten  sonra,yufkaların  üzerine  fırça  ile  hafif sıvı yağ  sürün  ve 200  derece  fırında  üzeri  kızarana  kadar  pişirin.
    7-  Yufka  mantılar  pişerken  salçalı sosu  hazırlayın.Bunun için,salça  ve  sıvıyağı sos tenceresine  alıp  kısık ateşte  kavurun.İyice  kavurulunca  suyu  ekleyip  kaynatın ve ocaktan alın.
    8-  Kaynattığınız  sosu, kızaran yufkaların  üzerine  gezdirin  ve 15  dakika  daha  pişirin.

    9-  Sosladığınız  mantı  pişerken,yoğurdu  hazırlayın. Yoğurdu  karıştırma  kabına  alın,sarımsak rendeleyip yeteri  kadar  tuz  ekleyip karıştırın.
    10. Mantıyı  fırından alıp  ılınmaya  bırakın.
    11-  Tereyağı tavaya  alıp,hafif kızarınca  altını kapatın ve toz biberi ekleyip karıştırın.Kuru  nane  ekleyin.
    12-  Ilınan  mantının üzerine önce  yoğurt,sonra  tereyağ  sosu  döküp  servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder