Hazır Yufkayla Kolay Mantı Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka (23 cm. tepsiye 3 adet yufka tam geldi.)
- 150 gr. kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı tepeleme salça (Ben biber salçası kullandım)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzeri için:
- 1 kase çırpılmış süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tutam kuru nane
Hazırlanışı:
- Kıymayı karıştırma kabına alın ve yemeklik doğranmış soğan,maydanoz,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- 1 adet yufkayı düz zemine serin ve kenarlarından içe doğru
biraz katlayıp,ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip sıkıca
rulo yapın.
- Sardığınız ruloyu ortadan ikiye kesin ve yan yana kesme tahtasına koyup,2 cm. genişliğinde kesin.4- Kestiğiniz yufkaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
5- Ben bu işlem için Kek kalıbı
kullandım. Tüm Emsan ürünleri gibi çok kaliteli,kullanımı kolay
ve çok şık.Üstelik fiyatı da oldukça ekonomik. Bu harika ürün kek
kalıbı olarak kullanmanın yanı sıra,her türlü yemeği pişirmek için
de oldukça uygun.
6- Tüm ruloları tepsiye yerleştirdikten sonra,yufkaların üzerine
fırça ile hafif sıvı yağ sürün ve 200 derece fırında üzeri
kızarana kadar pişirin.
7- Yufka mantılar pişerken salçalı sosu hazırlayın.Bunun
için,salça ve sıvıyağı sos tenceresine alıp kısık ateşte
kavurun.İyice kavurulunca suyu ekleyip kaynatın ve ocaktan alın.
8- Kaynattığınız sosu, kızaran yufkaların üzerine gezdirin ve 15 dakika daha pişirin.
9- Sosladığınız mantı pişerken,yoğurdu hazırlayın. Yoğurdu
karıştırma kabına alın,sarımsak rendeleyip yeteri kadar tuz
ekleyip karıştırın.
10. Mantıyı fırından alıp ılınmaya bırakın.
11- Tereyağı tavaya alıp,hafif kızarınca altını kapatın ve toz biberi ekleyip karıştırın.Kuru nane ekleyin.
12- Ilınan mantının üzerine önce yoğurt,sonra tereyağ sosu döküp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder