24 Aralık 2014 Çarşamba

KIBRIS KÖFTESİ

Malzemeler:

DSC_0431 (Small)
  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet  büyük patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
  1. Kıymayı  karıştırma  kabına  alın.
  2. Patatesleri  soyup rendenin ince  kısmıyla  rendeleyin.
  3. Sulanan  patateslerin suyunu  iyice  elinizle  sıkın ve  karıştırma  kabına alın.
  4. Soğan ve sarımsakların  kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla  rendeleyin ve  onun da  suyunu  sıkarak karıştırma  kabına  alın.
  5. Yumurtayı,baharatları,galeta  unu  ve ince  kıyılmış  maydanozu  ekleyip  iyice  yoğurun.
  6. Yoğurduğunuz  karışımı  20  dakika  kadar  dolapta  bekletin.
  7. Ceviz  büyüklüğünde  parçalar  kopartıp  oval şekil  vererek  köfteler  hazırlayın.
  8. Geniş  bir  tavaya  2  çorba kaşığı kadar  sıvı yağ  alın ve ısıtın. Tavanın geniş yüzeyi  sayesinde  aynı  anda  köftelerin çoğunu  tavaya  koyup pişirebildim.
  9. Isınan  tavaya  köfteleri  teker  teker  koyun ve  orta  ateşte  kızarmalarını  sağlayın.
  10. Kızaran köfteleri  ters  yüz  ederek    servis  tabağına  alıp  servis yapın.
Not: Köftede  patates  olduğundan olsa  gerek,çok hafif  ve  yağsız oluyor.Bu yüzden  gönül rahatlığıyla  tüketmeniz mümkün.. 
Afiyet  şifa  olsun..  
MALZEMELER:
  • 1 kilo kıyma
  • 3 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın yağda kızartalım.
- See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2014/07/kibris-koftesi.html#sthash.h693UAiD.dpuf
MALZEMELER:
  • 1 kilo kıyma
  • 3 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın yağda kızartalım. 
- See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2014/07/kibris-koftesi.html#sthash.h693UAiD.dpuf
MALZEMELER:
  • 1 kilo kıyma
  • 3 tane patates
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın yağda kızartalım.
- See more at: http://www.birseninmutfagi.com/2014/07/kibris-koftesi.html#sthash.h693UAiD.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder