Malzemeler:
- 400 gr. kıyma
- 2 adet büyük patates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Kıymayı karıştırma kabına alın.
- Patatesleri soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Sulanan patateslerin suyunu iyice elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın.
- Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
- Yumurtayı,baharatları,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz karışımı 20 dakika kadar dolapta bekletin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek köfteler hazırlayın.
- Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ alın ve ısıtın. Tavanın geniş yüzeyi sayesinde aynı anda köftelerin çoğunu tavaya koyup pişirebildim.
- Isınan tavaya köfteleri teker teker koyun ve orta ateşte kızarmalarını sağlayın.
- Kızaran köfteleri ters yüz ederek servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet şifa olsun..
MALZEMELER:
- 1 kilo kıyma
- 3 tane patates
- 1 tane yumurta
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı
ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve
baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın
yağda kızartalım.
MALZEMELER:
- 1 kilo kıyma
- 3 tane patates
- 1 tane yumurta
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı
ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve
baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın
yağda kızartalım.
MALZEMELER:
- 1 kilo kıyma
- 3 tane patates
- 1 tane yumurta
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Soğanı
ve patatesi rendeleyip kaseye koyalım. İçine kıyma, yumurta, tuz ve
baharatları ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kızgın
yağda kızartalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder