24 Aralık 2014 Çarşamba

SAÇ KAVURMA TARİFİ

DSC_0010 (Small)

Malzemeler:

  • 1  kg. kuzu  kuşbaşı
  • 1  adet  kuru  soğan
  • 3 adet  sivri  biber
  • 2  adet  iri olgun domates
  • 3 çorba  kaşığı  sıvı yağ
  • 1,5  tatlı kaşığı tuz
  • 1  tutam  karabiber
  • 1 tutam  toz kırmızı  biber

    Hazırlanışı:

  • Saçı  ocağa  koyun  ve ısıtıp   etleri  içerisine  alıp   yağı  da  ekleyip  rengi  dönüp  suyunu  çekene  kadar kavurun.
  • Etler  pişmeye dönünce,yarım ay şeklinde  doğradığınız  soğanları ,biberleri  ve  kabuğu   soyulup  küp küp doğranmış  domatesleri   ekleyip  kısık  ateşte  pişmeye bırakın.
  • Etler  pişince,tuz,karabiber  ve  toz  biberi  ekleyip  karıştırın  ve  servis  tabağına  alıp,ince  kıyılmış maydanoz  ile  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder