SAÇ KAVURMA TARİFİ

Malzemeler:
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet iri olgun domates
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Saçı ocağa koyun ve ısıtıp etleri içerisine alıp yağı da ekleyip rengi dönüp suyunu çekene kadar kavurun.
- Etler pişmeye dönünce,yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları
,biberleri ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri
ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Etler pişince,tuz,karabiber ve toz biberi ekleyip karıştırın
ve servis tabağına alıp,ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder