24 Aralık 2014 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI

    
MALZEMELER
 yarım kg.kültür mantarı
– 4 yemek kaşığı un
– 4 su bardağı su
– 1 su bardağı süt
– tuz
Üzeri için; 2 yemek kaşığı tereyağ,maydonoz

Hazırlanması :
1- Mantarları güzelce yıkayın ve ince ama büyük bir şekilde doğrayın,bir mantarı ikiye bölüp ince ince kıyın.Mantarların gözükmesini istemiyorsanız,daha küçük bir şekilde de doğrayabilirsiniz.
2- Tencereye unu koyun ve üzerine soğuk suyu ilave edin,unun topaklaşmaması için sürekli karıştırın,eğerki toparlanırsa blendır yardımı ile karıştırın.
3-Çorba kaynayınca mantarları ilave edin ve mantarlar yumuşayana kadar pişirin.
4- Mantarlar yumuşayınca yani pişince süt ve tuzunu ilave edin.
Servis için tereyağı eritip,maydonoz serpiştirip süsleyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder