24 Aralık 2014 Çarşamba

Yoğurt Çorbası

DSC_0406 (Medium) 
Malzemeler:
  • 8 su bardağı  sıcak su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine :

  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    hazırlanışı:

  • Suyu tencereye alın ve kaynatın.Kaynayan suya  pirinçleri ekleyip pişmeye bırakın.
  • Yumurta sarısını çukur bir kap içine alı ve iyice çırpın.
  • Unu  da ekleyip  pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Süzme yoğurdu ayrı bir kapta  krema kıvamı alana kadar çırpın ve yumurtalı  karışıma ekleyip birlikte tekrar karıştırın.
  • Pirinçler pişince,çorbanın suyundan  yoğurtlu karışımın üzerine  1 kepçe alın ve güzelce karıştırıp çorbaya ilave edin.
  • 1 taşım kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip 1 taşım daha kaynatıp ocakta alın.
  • Tavada  tereyağı eritin,naneyi ekleyip çevirin ve ocaktan alın.
  • Çorbayı servis yapın,üzerine naneli yağdan gezdirip,pul biberler  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder