
Malzemeler:
- 8 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un (silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
hazırlanışı:
- Suyu tencereye alın ve kaynatın.Kaynayan suya pirinçleri ekleyip pişmeye bırakın.
- Yumurta sarısını çukur bir kap içine alı ve iyice çırpın.
- Unu da ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Süzme yoğurdu ayrı bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpın ve yumurtalı karışıma ekleyip birlikte tekrar karıştırın.
- Pirinçler pişince,çorbanın suyundan yoğurtlu karışımın üzerine 1 kepçe alın ve güzelce karıştırıp çorbaya ilave edin.
- 1 taşım kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip 1 taşım daha kaynatıp ocakta alın.
- Tavada tereyağı eritin,naneyi ekleyip çevirin ve ocaktan alın.
- Çorbayı servis yapın,üzerine naneli yağdan gezdirip,pul biberler servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder