Peynirli Maydanozlu Kaygana
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağından biraz az yoğurt
- 1 çay bardağından biraz az su
- 1, 5 çay bardağı yaklaşık un
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 sap maydanoz
- 2-3 kibrit kutusu beyaz peynir
- Karabiber, pul biber
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yumurtaları
kırıyoruz, üzerine çatalla ezdiğimiz beyaz peynirleri ekleyelim. Yoğurt
ve suyu da ekleyip çırpalım. Baharatlarımızı ve yıkayıp doğradığımız
yeşilliklerimizi ekleyelim. Son olarak ise yavaşça unu ekleyelim krep
kıvamı elde edene kadar ekleyebilirsiniz. Pişirme kısmına geldik. Yayvan
bir tavayı kızdıralım daha sonra birazcık tereyağ ekleyelim (sıvı yağ
da olur). Karışımımızdan kepçenin yarısı dolacak şekilde ile alıp,
tavaya döküyoruz. Bir taraf piştikten sonra diğer yüzünü çevirip
pişiriyoruz. Tava kurursa tekrar tereyağ sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder