23 Aralık 2014 Salı

Peynirli Maydanozlu Kaygana

Peynirli Maydanozlu Kaygana
MALZEMELER
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz az yoğurt
  • 1 çay bardağından biraz az su
  • 1, 5 çay bardağı yaklaşık un
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 sap maydanoz
  • 2-3 kibrit kutusu beyaz peynir
  • Karabiber, pul biber


HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yumurtaları kırıyoruz, üzerine çatalla ezdiğimiz beyaz peynirleri ekleyelim. Yoğurt ve suyu da ekleyip çırpalım. Baharatlarımızı ve yıkayıp doğradığımız yeşilliklerimizi ekleyelim. Son olarak ise yavaşça unu ekleyelim krep kıvamı elde edene kadar ekleyebilirsiniz. Pişirme kısmına geldik. Yayvan bir tavayı kızdıralım daha sonra birazcık tereyağ ekleyelim (sıvı yağ da olur). Karışımımızdan kepçenin yarısı dolacak şekilde ile alıp, tavaya döküyoruz. Bir taraf piştikten sonra diğer yüzünü çevirip pişiriyoruz. Tava kurursa tekrar tereyağ sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder