Sucuklu Kaşarlı Omlet
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- Sucuk
- Bir iki dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Arası için;
HAZIRLANISI
Öncelikle bir kasenin içinde yumurtamızı iyice çırpıyoruz. Üzerine tuz,
karabiber pul biber ve maydanozumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
(Baharatların ölçüsü size kalmış damat zevkinize göre
ayarlayabilirsiniz). Tavamızın içine bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ
gezdirip üzerine sucuklarımızı diziyoruz. Ben sucukların halkalarını
dörde böldüm, bütün bütün koymadım. Sucuklar biraz piştikten sonra
üzerine yumurtalı karışımımızı döküp bir tencere kapağı ile üzerini
kapatıyoruz. 1-2 dakika bir tarafı piştikten sonra tavamızı sağa sola
sallıyoruz, yapışmıyorsa öbür tarafını aynı şekilde pişiriyoruz. Ve ince
ince dildiğimiz kaşarları omletin yarısına diziyoruz. Öbür yarısını
kaşarların üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ve 15-20 saniye kadar
kaşarın erimesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder