23 Aralık 2014 Salı

Sucuklu Kaşarlı Omlet

Sucuklu Kaşarlı Omlet
MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • Sucuk
  • Bir iki dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Arası için;

  • Kaşar peyniri

HAZIRLANISI 

Öncelikle bir kasenin içinde yumurtamızı iyice çırpıyoruz. Üzerine tuz, karabiber pul biber ve maydanozumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz. (Baharatların ölçüsü size kalmış damat zevkinize göre ayarlayabilirsiniz). Tavamızın içine bir tatlı kaşığı kadar sıvı yağ gezdirip üzerine sucuklarımızı diziyoruz. Ben sucukların halkalarını dörde böldüm, bütün bütün koymadım. Sucuklar biraz piştikten sonra üzerine yumurtalı karışımımızı döküp bir tencere kapağı ile üzerini kapatıyoruz. 1-2 dakika bir tarafı piştikten sonra tavamızı sağa sola sallıyoruz, yapışmıyorsa öbür tarafını aynı şekilde pişiriyoruz. Ve ince ince dildiğimiz kaşarları omletin yarısına diziyoruz. Öbür yarısını kaşarların üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ve 15-20 saniye kadar kaşarın erimesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder